Črevné infekcie

Črevné infekcie nie sú len najznámejšie smrteľné bakteriálne choroby stredoveku (cholera, týfus, úplavica). Jedná sa o široký komplex infekčných – bakteriálnych a vírusových ochorení, zapríčinených najmä baktériami salmonela, yersínia, escherichia, clostridium, meňavkami Entamoeba, nálevníkmi balantidium, červami, ale aj neinfekčných ochorení (dôsledky stresu, vedľajších účinkov liekov, toxínov od kvasiniek a plesní, antibiotikami narušenej rovnováhy mikroflóry) postihujúcich hrubé aj tenké črevo. Odporúčam pri črevných problémoch sledovať stolicu (farbu, prímesi, krv).
POZOR – črevná chrípka má s chrípkou spoločné iba príznaky a nie vírusy, a preto sa na ňu musí inak, než na chrípku !!!
Dôležité je podľa príznakov (bolesti kĺbov, rýchly nástup, vysoká horúčka) rozoznať vírusovú od bakteriálnej infekcie. U vírusovej infekcie je zbytočná dezinfekcia čriev, ktorá je naopak nevyhnutná pri bakteriálnej. V oboch prípadoch je však nevyhnutná diéta! Prvý deň nejedz NIČ, druhý a tretí deň len suchý rožok a dusenú mrkvu, od štvrtého dňa do ukončenia ťažkostí suchý zemiak, banány, jablká. Pri malých deťoch buďte veľmi obozretní a s dojčatami okamžite do nemocnice!
Prijímajte dostatok tekutín podľa intenzity vylučovania! Užívajte PITNÚ RAŠELINU, varte RUMANČEK, užívajte tinktúru MLIEČNIK a ZEMEŽLČ, určite nezabudnite na GURGELWASSER.

Výrobca
Zoradiť podľa